Het is bijna niet in woorden te omschrijven of in beelden uit te drukken hoe mooi het coulisselandschap van Vasse is. Toch proberen wij u een indruk te geven.

Vasse is gelegen in de gemeente Tubbergen in Noordoost Twente.
De omgeving van Vasse is een romantisch heuvellandschap met open essen, veel natuur en rustieke Twentse boerderijen en diverse watermolens. Een perfect startpunt voor diverse activiteiten waaronder solextochten, klootschieten, huifkartochten of om twente te ontdekken middels een oldtimer bus. Kijk voor vedere informatie onder activiteiten.  Op loopafstand in het dorp Vasse bevinden zich onder andere een supermarkt , een warme bakker, een slijter, een postagentschap en een wijnproeverij. Zowel in Vasse (op loopafstand)  als in de naaste omgeving zijn diverse restaurant’s en cafe’s.

Op 5 km van Vasse ligt het bekende middeleeuwse Ootmarsum met zijn karakteristieke gebouwen en eeuwenoude gebruiken. Ootmarsum wordt ook wel gekenmerkt door de vele galery’s en knusse terrasjes. Op zondag zijn hier de winkels geopend. Het  kerkdorpje Tubbergen ( 5500 inwoners) ligt op 4 km afstand ook hier zijn diverse winkels en  bezienswaardigheden. Ook is Vasse omringd door een aantal prachtige toegankelijke natuurgebieden, zoals: Springendal, dal van de Mosbeek, Galgenberg, Cirkels van Jannink en de Mander Streu.

Wij hebben drie foto wandelroutes beschikbaar die starten vanaf de  Beekzijde, alle drie door de Twentse natuur;

1. rondje “bels” 1 uur wandelen

2. rondje “hazelbekke”1, 5 uur

3. rondje “tutenberg” 0,5 uur

Ook loopt er langs Vasse een uitdagende 40 km lange Mountainbike route.

Voor iedereen is er wel iets te doen.